Van de Rodden

Bennies

De voordelen van een eigen laadpaal aan huis

Een eigen laadpaal aan huis is ideaal, zeker als je regelmatig met de auto op pad bent. Je hoeft dan niet meer langs te gaan bij een laadpunt en kunt 24/7 terecht bij jouw eigen laadpaal. Dit scheelt tijd én geld. Bovendien zijn er diverse (financiele) voordelen verbonden aan het aanschaffen van een laadpaal. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een eigen laadpaal.

Wat is een elektrische laadpaal?

Een elektrische laadpaal is een apparaat dat wordt gebruikt om elektrische voertuigen op te laden. Het kan zowel binnen als buiten geplaatst worden en heeft meestal een laadvermogen van 3,7 kW tot 22 kW. Sommige laadpalen hebben ook een snellaadfunctie waarmee de batterij van een elektrisch voertuig in korte tijd volledig kan worden opgeladen.

De verschillende soorten elektrische laadpalen

Er zijn verschillende soorten elektrische laadpalen beschikbaar voor gebruik in huiselijke omgevingen. Sommige zijn bedoeld voor het opladen van een enkel voertuig, terwijl andere pallets geschikt zijn voor het opladen van twee of meer voertuigen tegelijk. De keuze van het type laadpaal hangt af van uw persoonlijke behoeften en de ruimte die u tot uw beschikking hebt.

De meest voorkomende type laadpaal is de wandmontage-unit. Deze units kunnen eenvoudig aan een muur worden bevestigd en nemen weinig ruimte in beslag. Ze zijn ideaal voor kleinere huishoudens met slechts één elektrische auto. Een ander voordeel van deze units is dat ze relatief goedkoop zijn.

Een ander type elektrische laadpaal is de vloermodelunit. Dit type unit neemt wat meer ruimte in beslag dan de wandmontage-units, maar biedt ook een veiliger en gemakkelijker te gebruiken alternatief. Ze zijn ideaal voor grotere huishoudens met twee of meer elektrische auto’s.

Een ander type elektrische laadpaal is de tafelmodelunit. Dit type unit komt minder vaak voor dan de andere types en is bedoeld voor huishoudens die maar één elektrische auto hebben. Het voordeel van dit type unit is dat het relatief compact is.

De voordelen van een elektrische laadpaal aan huis

Als je een elektrische auto hebt, is het fijn om een eigen laadpaal aan huis te hebben. Zo hoef je nooit meer naar een openbare laadpaal toe en ben je altijd zeker van een plek om je auto op te laden. Bovendien zijn er diverse andere voordelen aan het hebben van je eigen laadpaal. In dit artikel lees je alles over deze voordelen!

Eén van de grootste voordelen is dat je geld bespaart door zelf te laden. Als je gebruik maakt van openbare laadpalen, betaal je vaak per kilowattuur (kWh). Dit kan oplopen tot 0,50 euro of meer per kWh. Op jaarbasis kan dit dan al snel vele tientjes kosten. Echter, als je thuis gaat laden ben je slechts ongeveer 10 cent per kWh kwijt voor het stroomverbruik. Dit bedrag hangt natuurlijk wel af van hoe duur jouw energieleverancier is, maar toch is dit een groot verschil met de openbare laadpalen.

Daarnaast is het vaak ook zo dat je met eigen stroom nog sneller kan laden, omdat je niet afhankelijk bent van wat er aan stroom voorhanden is. Als je bijvoorbeeld gebruik maakt van een tijdelijke laadpaal, kan het zijn dat deze slechts 3 of 6 kilowatt kan leveren. Dit betekent dat het langer duurt om je auto vol te laden dan wanneer jij thuis gaat laden. Met eigen stroom bespaar je dus niet alleen geld, maar ook tijd!

Hoe kies je de juiste elektrische laadpaal voor jouw huis?

Installeren van een laadpaal aan huis is niet goedkoop. Om er zeker van te zijn dat je de juiste keuze maakt, is het belangrijk om eerst goed na te denken over welke laadpaal het beste bij jouw situatie past. Hieronder vind je 5 tips die je helpen bij het maken van de juiste keuze.

1. Bepaal welk type laadpaal je nodig hebt
2. Kies de juiste uitvoering
3. Let op de afmetingen van de paal
4. Houd rekening met de toekomstige behoeften
5. Zorg ervoor dat de paal voldoet aan alle veiligheidsnormen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *